kpt. Piotr Kasperaszek
Wydawnictwo: Nautica
Wydanie I, 2017
Ilość stron:222
O
książce tej czytałam od momentu kiedy została wydana, byłam jej
ciekawa, tym bardziej, że autorem jest miłośnik Grecji, który ten kraj
odwiedza i smakuje od 25 lat. Książka wreszcie jest w moim posiadaniu.
Najpierw obejrzałam wszystkie zdjęcia, które zdecydowanie zachęcają nie
tylko do poznawania przepisów, ale i do własnych eksperymentów w kuchni.
Następnie przeczytałam wszystko co było do przeczytania, aż wreszcie
zabrałam książkę do kuchni. Zdecydowanie to będzie jej miejsce. Pierwsza
potrawa wyszła znakomicie. Przepisy opisano w prosty i przystępny
sposób. Zdecydowanie każdy będzie umiał wykonać opisane w książce
potrawy, tym bardziej, że większość produktów dostaniemy w polskich
sklepach, a jeśli nie - autor wskazuje idealne zamienniki. W książce
zawarto przepisy na śniadania, przekąski czyli mezades, dania obiadowe
mięsne i rybne oraz na kolacje i desery. Dowiemy się więc jak zrobić
ciasto filo, jak przyrządzić souvlaki, czy zrobić tradycyjną horiatiki,
a także naszą ukochaną baklavę. Jesteś ciekawy tajemnicy greckiej
kuchni? Książka kpt. Piotra Kasperaszek idealnie nadaje się na pierwszy
stopień wtajemniczenia :)
Zobacz książki z Grecją w tleA jak wyszły pierwsze próby testowania przepisów Kapitana? Uważam, że wizualnie świetnie :) a w smaku.... możemy potwierdzić, że pysznie :)
kotopulo lemonato |
wygląda apetycznie :) Piotr Kasperaszek
OdpowiedzUsuń